Jo estimo la meva ciutat

Potser perquè estic en atur, tinc diabetis  i passejo molt per el meu poble. Potser perquè soc víctima del desmesurat augment dels lloguers i em temo acabar-ne expulsat . En definitiva,  per diverses raons me la miro i  m’estimo la meva ciutat.

Fa poc es parlava de fer malbé el carrer de les escaletes que uneix la plaça dels enamorats i l’ajuntament amb Rubió i Ors. Algú va tenir la genial idea de posar escales mecàniques i destrossar la bellesa d’aquell carrer per poder vendre modernitat i progrés. I segurament per guanyar algun vot.

Jo els proposo que es gastin els calés amb el carrer del costat. El carrer de casetes baixes anomenat Ametller o de la Llet. I no per posar-hi unes escales mecàniques malgrat hi ha el mateix desnivell que al de les escaletes. Veure-hi aquest desnivell en la llargada que hi ha entre Rubio i Ors i l’ajuntament fa ben palès que s’havien begut l’enteniment.

DSCN4755 (2)

Podrien arreglar les ridícules voreres del carrer i convertir-lo en un carrer de passeig de vianants. Faria goig tenir una altra bonica arteria urbana que surt des de l’ajuntament i dignificar un dels carrers més bells de la ciutat.

De fet, segur que no han tingut aquesta idea perquè cap dels seus acomodats regidors o tècnics no s’hi ha establert. Com sí que ha passat en algun altre indret.

DSCN4760 (2).JPG
Circular per les estretes boreres és fa imposible si vas en cotxet, en cadira de rodes o portant el carretó d’anar a comprar.

Seria tan simple com empedrar-lo igual que han fet amb el carrer Verge del Pilar amb més pena que glòria. En dos racons o tres del carrer podrien posar-hi escultures de dones assegudes en cadires abraçades a un nadó. Les dides que van donar nom al carrer de la Llet. Seria un homenatge estètic i apropiat per aquelles dones del passat que sortien amb les seves cadires a alletar fills de famílies més benestants. Com a progressistes que diuen ser i ben embolcallat podrien fer quelcom bonic i ben adaptat a com és la ciutat. I el barri centre en concret.

DSCN4767 (2).JPG

De ben segur seria un projecte més ben assolit que l’abans esmentat de Verge del Pilar. Allà el bunyol ha convertit circular per aquesta zona de la ciutat en vehicle en quelcom molt regirat. Al carrer de la llet no caldria fer cap nyap en nom dels vianants, d’especuladors o de vots. I tampoc caldria fer reformes adjacents per vendre la idea que fan una ciutat més verda.

Tot el tràfic rodat podria continuar igual que ara per però pel carrer paral.lel, el carrer Cinema Bel. Sense canviar cap senyal de trànsit ni crear cap desajust en la circulació de la ciutat.

Tan sols és una idea. Però donat que no en tenen gaires al barri centre i que s’acosten les municipals ho proposo a la recerca de seguidors. A veure si algú s’hi apunta, si no és l’ajuntament que siguin els de l’oposició consistorial. I fem alguna cosa bonica no només pensant en guanyar vots.

DSCN4774 (2)

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s